Buurtcomité Heikantstraat OVERMERE - BUITEN GEWONE BUURT

 

     
    

home  I  welkom  I  nieuws  I  buurtcomité  I  buurtinformatienetwerk  I  medewerkers  I  activiteiten

    
 

de heikantstraat  I  er was eens  I  foto's  I  buurtkrantjes  I  erkenning  I  links  I  contact

    
     
                  Uw woning beveiligen...  
                  het kan met eenvoudige middelen  
                                                                         
    Het BINHO     Uw ramen zijn geen winkeletalages. Plaats geen kostbare spullen, zoals audio- en videomateriaal, antiek, etc. in het zicht van de voorbijgangers. Laat daarom niet onnodig waardevolle dingen zoals geld, waardepapieren en cheques in huis. Laat juwelen en andere waardevolle dingen niet rondslingeren, maar berg deze veilig op in de safe.  
    Het BIN-charter      
    De voordelen      
    Nuttige tips      
           
                     
                  Zorg voor zichtbare tekenen van aanwezigheid en geef aan uw huis steeds een bewoonde indruk. Laat geen briefjes achter op de deur waarin u uw afwezigheid meldt. Zorg dat er ‘s avonds licht brandt. Een eenvoudige tijdschakelaar of het gebruik van een spaarlamp kan de dief de indruk geven dat er iemand thuis is. Spreek bij verlof met iemand af om bijvoorbeeld de brievenbus regelmatig te ledigen, de rolluiken op te trekken, de gordijnen te openen of het gras te maaien.    
                     
                     
                     
                     
                     
                    Een dief heeft vaak maar een tiental minuten nodig om juwelen, geld, cheques of andere, eerder kleine goederen, mee te nemen uit uw huis, uw garage of uw tuinhuisje. Laat de deuren en ramen nooit openstaan, maar sluit ze goed af, ook als u maar heel even weg bent.  
                     
                     
                     
                     
                     
                  Verstop uw sleutels nooit op die typische “publiek geheime” plaatsen zoals onder de mat, in de bloembak, etc... Laat liever een sleutel bijmaken voor uw huisgeno(o)t(en). Laat uw sleutels ook niet rondslingeren, bijvoorbeeld in uw wagen. En nodig de vinder van uw sleutel niet uit op een door u ongewilde visite door aan uw sleutels een label te hangen met uw naam en adres.  

 
                     
                     
                     
                     
                     
                    Bewijs de inbreker geen diensten door allerlei materiaal, zoals ladders, klein gereedschap, etc. voor hem klaar te leggen. Berg het goed op achter slot en grendel.  
                     
                     
                     
                     
                     
                  Zorg er voor dat alle kanten van uw woning goed zichtbaar zijn. Hoge muurtjes, hagen of andere afsluitingen verhogen uw privacy, maar geenszins uw veiligheid. Licht uw buren ook in als u met vakantie gaat of om andere redenen een tijdje afwezig bent en vraag hen om een oogje in het zeil te houden.  

 
                     
                     
                     
                     
                     
                    Het "merken" van waardevolle goederen vergemakkelijkt dat gestolen goederen worden herkend. Voor hifi-apparatuur, fototoestellen en dergelijke zijn er graveertoestellen of markeerstiften op de markt. Registreer ook het merk, het type en eventuele bijzonderheden van uw waardevolle goederen en berg dit veilig op. Foto’s nemen is aan te bevelen voor die goederen die moeilijker te omschrijven of te merken zijn, zoals juwelen, schilderijen, etc.  
                     
                     
                     
                     
                     
                  Degelijk hang- en sluitwerk kan de dief kostbare tijd benemen. Vandaar dat de beveiliging van deuren en ramen en in voorkomend geval ook kelderopeningen en koepels, elementair is. Vergeet vooral de achterkant van uw woning niet. De plaatselijke politie- of preventiediensten kunnen u inlichten over de zinvolheid en de kwaliteit van veiligheidssloten, bijzetsloten, dievenpinnen, dievenklauwen, rolluiken, veiligheidsglas, etc...  

 
                     
                     
                     
                     
                     
                    Als u toch kiest voor het plaatsen van een electronisch alarmsysteem, dient u zich te houden aan bepaalde wettelijke voorschriften zoals de meldingsplicht bij de plaatselijke politie, het verplicht afsluiten van een onderhoudscontract, etc. Voor meer informatie kunt u terecht bij de politie- en de preventiediensten.  
                     
                     
                     
                     
                     
                  Indien u ondanks al uw voorzorgen toch nog het slachtoffer van een diefstal uit uw woning zou worden, doe hiervan dan zo vlug mogelijk aangifte bij de politie. Als u snel na het gebeurde een zo volledig mogelijk aangifte doet, zal de kans op een succesvolle opsporing aanzienlijk toenemen.  

 
                     
                     
                     
                     
                     
                                                                         
                  Bron: Ministerie Binnenlandse Zaken (VSP) "Geef inbrekers geen kans".  
  Klik hier om naar boven te gaan  
                                                                         

Copyright © 1990      Buurtcomité Heikantstraat Overmere