Buurtcomité Heikantstraat OVERMERE - BUITEN GEWONE BUURT

 

     
    

home  I  welkom  I  nieuws  I  buurtcomité  I  buurtinformatienetwerk  I  medewerkers  I  activiteiten

    
 

de heikantstraat  I  er was eens  I  foto's  I  buurtkrantjes  I  erkenning  I  links  I  contact

 
     

1 december 2007
Feestelijk apotheose voor Buiten Gewone Buurt

Het feestvierende Buurtcomité in de spotlight
 

Het was nogal een feestjaar voor de Heikantstraat. De dertigste verjaardag van de Heikantstraat werd gevierd met een ambitieus "XII werken"-programma, of maar liefst 12 activiteiten. Dit ging niet onopgemerkt voorbij want de buurt kreeg hiervoor van de Koning Boudewijnstichting de vermelding "Buiten Gewone Buurt". Dat logo mag voortaan op de eigen website en op alle publicaties staan.

Secretaris Wim De Geest mocht tijdens de afsluitende receptie voor alle buurtbewoners, in de feestzaal van de vrije lagere basisschool Sint-Jozef, terecht fier vertellen dat al deze activiteiten succesvol verliepen en steeds op de medewerking en aanwezigheid van de buurtbewoners mochten rekenen. Vanwege het gemeentebestuur noemde schepen Temmerman de Heikantstraat een voorbeeld voor andere wijken en straten. "In deze wijk draagt de buurtwerking bij tot verdraagzaamheid, tot samenwerking, tot veiligheid, tot properheid, kortom tot wat de burger eigenlijk allemaal vraagt." De twaalf leden van het comité dat alles opzet en organiseert kreeg van de talrijke aanwezigen een hartelijk applaus voor hun inzet en realisaties.

Maar de Heikantstraat zou de Heikantstraat niet zijn als men niet iets speciaals had gedaan. En dat waren niet alleen de talrijke hapjes. Hendirk Van Caeneghem is al 25 jaar postbode in de wijk en daarvoor kreeg hij naast een fles drank nog een ... postkalender voor 2008. En Lucien Van Pottelberg mag zich voortaan ere-boswachter noemen, een bekroning voor de 45 jaar die hij deze taak heeft vervuld. Hij kreeg een medaille van Sint-Hubertus en ... een grote doos eikels.

Na het officiële gedeelte gaf voorzitster Diane Van Hoorick (vandaag 77 geworden) aan dat ze hoopt dat het comité het nog lang zo goed mag doen, en dat er vooral jonge mensen zullen zijn om de taken verder te zetten. Een speciaal moment van dit jaar wou ze niet echt noemen: "Het is allemaal zo mooi geweest, met steeds een grote belangstelling." Secretaris De Geest wou al kwijt dat er in 2008 opnieuw XII werken komen. En dat de buurt nu al regelmatig is gevraagd om in andere wijken in de Donkgemeenten, maar zelfs tot aan de kust door opstartende comités is uitgenodigd om over de eigen ervaringen te gaan vertellen. Trouwens, het BIN van de Heikantstraat stond ook al model voor andere BIN's in de politiezone Berlare-Zele.

De cultuurraad van Groot-Berlare zorgde voor de kers op de taart. Namelijk op 20 januari 2008 werd tijdens een feestelijke receptie te Berlare aan het Buurtcomité Heikantstraat een cultuurprijs overhandigd voor het "XII werken-project".

Foto's : Bianca Roels
Verslag : Nico Keppens
        

                                                                     
Verwelkoming door de algemeen secretaris van het Buurtcomité  

Moderator Patrick Maes praatte alles netjes aan mekaar

  Schepen Tom Temmerman vol lof over de buurtwerking
                                                                     
... om samen het glas te heffen ...   De vele geburen genoten er super van
                                                                     
Postbode Hendrik in de bloemetjes gezet voor 25 jaar Heikantstraatse postbode   Ere-boswachter Lucien samen met Maria
                                                                     
Lekkere hapjes à volonté   En als afsluiter een ijsje met lekkere Neerhoefse advocaat
                                                                     
     
Terug naar het nieuwsoverzicht ...
     
                                                                         

Copyright © 1990      Buurtcomité Heikantstraat Overmere