Buurtcomité Heikantstraat OVERMERE - BUITEN GEWONE BUURT

 

     
    

home  I  welkom  I  nieuws  I  buurtcomité  I  buurtinformatienetwerk  I  medewerkers  I  activiteiten

    
 

de heikantstraat  I  er was eens  I  foto's  I  buurtkrantjes  I  erkenning  I  links  I  contact

 
     
 

20 september 2008
"Happy Birthday" motards

 
   
   
  Feest voor de Heikantstraatse motards n.a.v. hun 5e verjaardag  
                                                                         
  Onze Heikantstraatse motards startten eerder het "binnenstebuiten"-jaar met hun Bostreffenfuif. Vandaag besloten zij hun feestjaar met een super-de-luxe-editie van hun motortreffen. Hun 5e verjaardag besloten ze tevens met een gezellige barbecue. Het werd een zonovergoten dag vol leuke belevenissen. Motard 1ste klas, Patrick De Waele, schreef een prachtige terugblik. Als je dit verslag leest dan voel je meteen aan wat voor een toffe bende deze motards zijn. De foto's zijn van Anja, Patrick en Wim.

Bekeken door de ogen van een ervaren motorrijder :

Zaterdag 20 september ’08, iedereen heeft er al naar uitgekeken en eindelijk is het zover.
De verwachtingen zijn hoog gespannen, voor deze jubileumuitgave willen we er iets speciaals van maken.
Vanaf 8 uur wordt iedereen verwelkomd op de Neerhoeve waar leden van het Buurtcomité reeds druk in de weer zijn om tijdig de voorraad eieren met spek deskundig te bereiden.
De opkomst is groot, buiten alle verwachtingen zelfs. Zo’n 21 motoren bieden zich aan, en dit brengt zo’n aardige 35 man aan het ontbijt.
De sfeer is direct opperbest, al zit het weer hier ook wel voor een stuk tussen. De zon die we besteld hadden zend haar eerste stralen neer op al de bolides die de parking sieren. Het chroom weerkaatst de zonnestralen en de Neerhoeve baadt in een zee van licht.
Nadat elke deelnemer een gratis t-shirt ontvangen heeft wordt er genoten van een stevig ontbijt. Dat is nodig ook want we hebben een hele afstand voor de boeg. Na een kleine toespraak maakt ieder zich klaar en Wim neemt nog vlug enkele groepsfoto’s met ons Nathalie lang uitgestrekt op de voorgrond.

 
                                                                         
  Lekker ontbijten in de Neerhoeve       Alle deelnemers kregen als verjaardagscadeau een T-shirt  
                                                                         
  Het startsein word gegeven en de colonne baant zich een weg richting WESTHOEK want daar gaan we de "bachten de kupe"-route rijden.
Het is imposant om zo’n lange rij motoren te zien. Maar al gauw wordt het ook duidelijk dat het niet zo eenvoudig zal zijn om deze meute bij elkaar te houden. Vooral de verkeerslichten zijn spelbrekers, maar al bij al met een beetje doorzicht en gezond verstand blijven we samen en komen op de eerste stopplaats: de markt van Diksmuide.
De dorstigen worden gelaafd en de eerste verhalen worden reeds uitgewisseld. Er zijn een paar nieuwkomers bij de deelnemers, bij hen wordt geïnformeerd of alles wat naar wens verloopt. GEEN PROBLEEM.
 
                                                                         
  En weg zijn ze ...       ... richting Westhoek  
                                                                         
  Voor de eerste maal hebben wij ook een tweede vrouwelijke piloot in ons midden, nl. Joke en ze voelt zich goed tussen de(stoere)venten, Linda is tevreden er een kompane bij te hebben, wie weet volgen er nog dames hun voorbeeld. Van hieruit vangt de eigenlijke rit aan en we volgen zoals gewoonlijk de voorziene borden die het parcours omsluiten. Rond de middag belanden we in Leisele en daar wacht de uitbater van “de vette os” reeds op onze komst. De brave man heeft zijn zaak speciaal voor ons geopend en we nemen plaats op z'n zonovergoten terras. De lunch wordt genuttigd en een natje naar binnen gewerkt. We bevinden ons nu al in ”bachten de kupe” en dat wordt al snel duidelijk wanneer de eersten zich naar de sanitaire voorzieningen begeven. Op een oude binnenplaats hangt er inderdaad 1 kupe waar de heren het overtollige kwijt kunnen. Voor de dames is het wat anders, daar moet men zich letterlijk en figuurlijk in alle "bachten" wringen om op de kupe te kunnen plaatsnemen. De sanitaire stops zorgen in ieder geval voor heel wat hilariteit en wanneer Sonja als laatste het etablissement wil verkennen merkt de gastheer op hoe SKONE HET HIER WEL IZ. Sonja komt buiten met een lichte blos op haar wangen en proest het uit.  
                                                                         
  Even verpozen       Effe lunchen ...  
                                                                         
  Effe lunchen ...       On the road  
                                                                         
  We zetten de tocht verder en even verderop overschrijden we, al is het maar voor even, de franse grens. Via landelijke wegen, weidse polders, smalle grachten en stromen belanden we op onze laatste stopplaats in Lampernisse. Het mooie weer heeft er voor gezorgd dat het terras hier al voor de helft gevuld is maar we houden hier toch halt. Een laatste consumptie aangeboden door de organisatoren scheid ons nog van de terugweg.  
                                                                         
  De dorstigen laven       En genieten maar ...  
                                                                         
  Alles is veel vlotter verlopen dan we gehoopt hadden, maar onder de deskundige leiding van Marc is het parcours afgemalen op NO TIME.
Van Lampernisse zetten we de koers richting huis en deze rit duurde gelijk langer dan de heenreis. Menig rood licht zorgde hiervoor. Eens toegekomen besluiten sommigen de Donk nog een bezoekje te brengen, anderen verkiezen het thuisfront.

Om 19 uur is er dan de barbecue in de kring waarvoor zich 68 personen hebben ingeschreven. Men kan er genieten van lekkere worst, saté's en kip vergezeld van passende groentjes en bijbehoren. Om dit alles door te spoelen is er natuurlijk ook het nodige vocht aanwezig. De barmannen en vrouwen hebben de handen vol maar volbrengen hun taak voorbeeldig, dank daarvoor uit naam van de organisatoren. Het gaat er gezellig aan toe en er wordt heel wat over en weer gepraat. Gezellig toch: buren en vrienden onder elkaar, daar doen we het voor.

 
                                                                         
  Feestelijke afsluiter       met een lekkere barbecue  
                                                                         
  Alles verloopt perfect zo denken wij, en toch moet er op zo’n dag wel iets misgaan. Wanneer wij de melding krijgen dat hier en daar een stuk vlees te kort is geserveerd staan wij ook versteld van verbazing. Wat is er juist aan de hand? Wij zijn in ieder geval zeker van ons stuk, alles is perfect doorgegeven, er zou zelfs teveel vlees moeten zijn. Nogmaals onze excuses aan de benadeelden, hier trekken wij zeker een les uit.  
                                                                         
  Een woordje van dank aan de motards       Applaus voor hun verjaardagsfeest  
                                                                         
  Tenslotte is er nog de prijsvraag waarbij men dient te raden hoeveel het juiste gewicht bedraagt van de 4 organisatoren samen. Er word fel gespeculeerd, hier en daar een tastende hand en dan wordt er maar op los gegokt. De eer gaat tenslotte naar een nieuwe inwoner van onze straat, hij mag zijn maaltijd terugbetaald zien en blijkt zeer gelukkig met de prijs.

Later op de avond komen er nog een paar deelnemers van de rit ons vergasten, blij hen toch nog te mogen begroeten in de zaal. Klokslag 1 uur sluiten we de zaak, het was reeds een lange dag en iedereen zijn lichtje is uit.

We mogen terug blikken op alweer een geslaagde dag:
Veel deelnemers
Prachtig weer
Gezelligheid troef
Iedereen veilig thuis

Enfin wij zijn tevreden.

Bedankt alvast en tot de volgende ……….VROEM, VROEM
    

 
                                                                         
  Terug naar het nieuwsoverzicht ...  
     
                                                                         

Copyright © 1990      Buurtcomité Heikantstraat Overmere